172 προσλήψεις μόνιμων στα ΚΕΠ

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα η έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 172 μονίμων υπαλλήλων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Αυτό δήλωσε, επισκεπτόμενος το ΚΕΠ Συντάγματος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

“Οι ανάγκες υπάρχουν και είναι είναι πολύ μεγάλες” τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, συμπληρώνοντας ότι “ο τόσο σοβαρός και καταξιωμένος στην συνείδηση των πολιτών θεσμός βρίσκεται στα όριά του”.

Και συνέχισε:

(-) “Έχουν (σ.σ. τα ΚΕΠ) υπερφορτωθεί με επιπλέον υπηρεσίες χωρίς να υπάρξει η αναγκαία στελέχωση από ανθρώπινο δυναμικό αλλά και χωρίς να υπάρχουν και τα κατάλληλα μηχανικά μέσα για να υποστηριχθεί όλο αυτό”.

(-) “Είναι μια ανάγκη, τώρα που τα ΚΕΠ ενηλικιώνονται, καθώς συμπληρώνονται 18 χρόνια από την λειτουργία τους, να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και την αναβάθμισή τους, καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον οποίο πιστεύει η κυβέρνηση και τον οποίο ετοιμάζεται να επιτελέσει δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την στήριξη και των ΚΕΠ”.

(-) “Πρέπει να υποστηριχθούν με όσες δυνατότητες υπάρχουν έτσι ώστε να μπορέσουν με την φυσική παρουσία όποιου επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει για να εξυπηρετηθεί, αυτό να γίνεται με έναν άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο”.

Με βάση το προσχέδιο της προκήρυξης που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση (155 μόνιμες προσλήψεις), αναμένεται να ισχύσουν τα εξής:

Θα γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και τα απολυτήρια ή διπλώματα οποιουδήποτε τύπου Λυκείου Δευτροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Πριμοδοτείται σημαντικά η ειδική εμπειρία όσων υπηρέτησαν σε ΚΕΠ. Δίνονται 15 μόρια για κάθε μήνα προϋπηρεσίας έως τους 60μήνες. Η διαφορά με την 3Κ είναι ότι έδινε μεν δύο μόρια λιγότερα (15) ανά μήνα προϋπηρεσίας, αλλά και λιγότερους μήνες πριμοδότησης (24)
Η απλή εμπειρία μοριοδοτείται με 7 μόρια ανά μήνα για σύνολο 84 μηνών
Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι η προκήρυξη θα απαιτεί 5ετή υποχρεωτική παραμονή στη θέση πρόσληψης χωρίς μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία ή άλλο νομό. Σε ειδικές περιπτώσεις επιτρέπεται η μετακίνηση σε άλλο ΚΕΠ του ίδιου δήμου ή η μετάταξη όσων έχουν αναπηρία 67% και άνω
Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η νέα προκήρυξη θα ρίχνει βάρος στην κάλυψη κενών θέσεων σε ΚΕΠ που βρίσκονται σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές.

Βρείτε τη θέση εργασίας που σας ταιριάζει σε Ελλάδα και Κύπρο εδώ