2.000 νέες προσλήψεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Σαφή εντολή για επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στην πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας έδωσε ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της  επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, “πρώτη προτεραιότητα” του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι “άμεση πρόσληψη επιπλέον 2.000 νοσηλευτών”.

Με βάση την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό, “να ξεκινήσει άμεσα η νέα διαδικασία απόκτησης ειδικότητας μέσα στα νοσοκομεία για τους απόφοιτους των νοσηλευτικών σχολών, προκειμένου κάθε χρόνο περίπου 1.500 επιπλέον νοσηλευτές να είναι επίσης διαθέσιμοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας για την εξυπηρέτηση των πολιτών”.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες οι οποίες σχετίζονται με προκηρύξεις που βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι:

Η έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 2Κ/2019 θα συντελεστεί σε σύντομο χρόνο, ενώ,
Με ανάλογες ταχύτητες διεκπεραίωσης θα “τρέξει” και η 5Κ/2019 (ηλεκτρονικές αιτήσεις έως 31/7)
Χωρίς καθυστερήσεις και η προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ (43 προσλήψεις – Αιτήσεις έως 26/7)

Στην σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο υπουργός και υφυπουργός Υγείας, ο υπουργός Επικρατείας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ελάτε στη μεγαλύτερη σελίδα με αγγελίες εργασίας σε Ελλάδα και Κύπρο