60.000 δικαιούχοι ΚΕΑ στον ΟΑΕΔ και σε ΚΟΤ.

60.000 δικαιούχοι ΚΕΑ στον ΟΑΕΔ και σε ρυθμίσεις Τιμολογίου (ΚΟΤ)

Τι επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας για ωφελούμενους των δράσεων

Ολοκληρώθηκε στις 30/11/2018 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ΔΕΗ της ΗΔΙΚΑ.

Σημειώστε ότι, εάν και μέχρι τις 30/11/2018 δεν υποβάλλατε εκ νέου αίτηση, τότε αυτόματα απεντάσσεσθε από το ΚΟΤ (από 01/12/2018) ακόμη και αν πληρείτε τις προϋποθέσεις για κάποια κατηγορία, ενώ η εφαρμογή θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις ένταξης στο ΚΟΤ και μετά τις 30 Νοεμβρίου.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Θετικές χαρακτήρισε τις βελτιώσεις που γίνονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και ισχύουν από την 1η Νοεμβρίου 2018, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μέσα στον προγραμματισμό του υπ. Εργασίας βρίσκεται η βαθμιδωτή απορρόφηση ποσοστού της τάξης του 10% των δικαιούχων Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), κάτι που προκύπτει και από την υποχρεωτική εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, όλων των δικαιούχων του επιδόματος.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) – Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)

Σημειώστε ότι, το υπ. Περιβάλλοντος από τον περασμένο Φεβρουάριο δημιούργησε ταμείο έτσι ώστε όσοι είναι δικαιούχοι ΚΕΑ ή ΚΟΤ και δεν έχουν ρεύμα στην πρώτη κατοικία τους να υποβάλλουν αίτηση στον οικείο δήμο και να υπάγονται στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, με συνέπεια η οφειλή τους είτε να εκμηδενίζεται είτε να μειώνεται σε ποσοστά από 30% έως 75%

 

Δες όλες τις θέσεις εργασίας ΕΔΩ!