Αίτημα για προσλήψεις στην Πολιτική Προστασία

Επίσημο αίτημα για προσλήψεις στην Πολιτική Προστασία, με «έξτρα» μοριοδότηση για εθελοντές, κατέθεσε μέσω υπομνήματος επί του σχεδίου νόμου για το νέο μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και αναδιάρθρωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις», ο Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γ. Πατούλης, ζητά μοριοδότηση σε εθελοντές για προσλήψεις σε υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, πυροσβεστικής, αστυνομίας και λιμενικού σώματος.

Ακολούθως κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα με το σύνολο των προτάσεων και των παρατηρήσεων της ΕΝΠΕ επί του σχεδίου νόμου.

Μεταξύ άλλων, η ΕΝΠΕ αιτείται:

Nα υπάρξει χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αναλόγου του «Φιλόδημου», το οποίο θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας (κτήρια, εξοπλισμό, μηχανήματα, αμοιβές συνεργαζομένου προσωπικού, όπως χειριστές μηχανημάτων, οδηγούς και δασεργάτες)
Να καλυφθούν άμεσα οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας με το απαραίτητο προσωπικό, όπως χειριστές μηχανημάτων (υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχει πρόβλεψη)
Να δοθούν κίνητρα για ένταξη νέων σε εθελοντικές οργανώσεις, όπως με μοριοδότηση, για την πρόσληψη σε υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, πυροσβεστικής, αστυνομίας και λιμενικού σώματος. Επίσης, τα θέματα των εθελοντών να ρυθμίζονται σε περιφερειακό επίπεδο (μητρώο, οργάνωση, χρηματοδότηση)

Όλες οι αγγελίες εργασίας σε Ελλάδα και Κύπρο