Αναμένονται μέτρα στήριξης ανέργων και επιχειρήσεων

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό εντός των επόμενων ημερών περιέγραψε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, πρόκειται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών καθώς και ειδική ”ομπρέλα” προστασίας για επιχειρήσεις, εργαζομένους και ανέργους που πλήττονται σημαντικά από την πανδημία.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ανάμεσα στα μέτρα στήριξης, είναι η τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής που «θα είναι διευρυμένη και θα καλύψει περισσότερες επιχειρήσεις».

Ενισχύσεις σε ανέργους

Σχετικά με τους ανέργους, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να κινηθεί ανάμεσα σε δύο άξονες.

Οικονομικές ενισχύσεις και στον ”ορίζοντα” παράταση σε επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ καθώς όπως υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης, «δεν θα αδειάσουμε τους ανθρώπους όταν η οικονομία δεν παράγει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας. Θα βοηθήσουμε όσους ανθρώπους δεν μπορούν να βρουν δουλειά»
Δεύτερον «θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας έξτρα κίνητρα σε επιχειρήσεις που μπορούν να προσλάβουν εργαζόμενους»

Τι θα ισχύσει με τις επιχειρήσεις και τα ενοίκια

Σχετικά με τις επιχειρήσεις, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ανά κλάδο, αλλά βάσει του τι συμβαίνει στην κάθε επιχείρηση.

«Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές τον Αύγουστο καλύτερες από τον Ιούλιο, αλλά άνισες. Υπάρχουν επιχειρήσεις και κλάδοι με σοβαρές μειώσεις, ακόμα 60-70% στον τουρισμό, ενώ άλλες έχουν 20-30% άνοδο. Η οικονομία είναι ακόμη σε αναταραχή. Πρέπει οι παρεμβάσεις να είναι εξατομικευμένες. Όπως εξατομικευμένη είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή» δήλωσε.

Για τα ενοίκια, ο αναπληρωτής υπουργός, ζήτησε «να ισορροπήσει η αγορά με βάση όσα έχουν συμβεί αλλά και με τη βοήθεια του κράτους», προαναγγέλλοντας ότι θα παραταθούν «κάποιες αναγκαστικές μειώσεις ενοικίων. Θα αφορούν περιορισμένους κλάδους που πλήττονται σημαντικά».

Πηγή: workenter.gr

Όλες οι αγγελίες εργασίας σε Ελλάδα και Κύπρο