ΑΣΕΠ: 3.250 μόνιμες προσλήψεις .

3.250 μόνιμες προσλήψεις για το Βοήθεια στο Σπίτι – Ετσι θα γίνει η μοριοδότηση

Στους 3.250 θα φτάσουν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης που παρουσιάστηκε σήμερα σε περίπου 40 εκπροσώπους εργαζομένων από τους υπουργούς Εσωτερικών Α. Χαρίτση και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μ. Ξενογιαννακοπούλου , στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός αυτός προκύπτει από τις οργανικές θέσεις που υπάρχουν σήμερα, και, σύμφωνα με την τελευταία επανακαταμέτρηση, φτάνουν στις 3.030 συν 7% που θα προσαυξηθούν, προκειμένου να καλυφθούν οι λεγόμενες ειδικές κατηγορίες και να μην μείνουν εκτός οι ήδη υπηρετούντες στο ΒσΣ.

-Θα δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις στους δήμους, ενώ θα διασφαλίζεται και κονδύλι του τακτικού προϋπολογισμού για την πλήρη κάλυψη της μισθοδοσίας.

-Στους ήδη υπηρετούντες εργαζόμενους θα δοθεί αυξημένη μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας (σ.σ. 17 μόρια το μήνα) για 84 μήνες (σ.σ. οκτώ χρόνια). Δηλαδή το ανώτατο όριο που επιτρέπει ο νόμος,  ανεξαρτήτως του χρόνου εργασίας σε προγράμματα κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων και λοιπών ευπαθών ομάδων στους οικείους ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο, προέβλεπε αυξημένη μοριοδότηση για το 80% της προϋπηρεσίας για όσους εργάζονται πάνω από εφτά έτη.

Ωστόσο, τα στελέχη του ΑΣΕΠ, στις τελευταίες συναντήσεις με τους νομικούς των υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέστησαν σαφές ότι μπορεί να τεκμηριωθεί ειδική μοριοδότηση ανεξαρτήτως χρόνους εργασίας. Κι αυτό γιατί μιλάμε για πολύ εξειδικευμένη εργασία. Αφορά σε φροντίδα ηλικιωμένων και μάλιστα συγκεκριμένων ατόμων επί σειρά ετών, οι οποίοι έχουν, πέραν τον άλλων, έχουν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με τους εργαζόμενους, οι οποίοι γνωρίζουν και τα ειδικά χαρακτηριστικά που έχει ο καθένας από αυτούς. Άρα, η πρόσληψη άλλων εργαζόμενων στη θέση τους, πέραν τον άλλων, θα διατάρασσε τον ψυχισμό των ηλικιωμένων, και, βεβαίως, την ομαλή συνέχιση του Προγράμματος «ΒσΣ». Να σημειωθεί ότι με αυτόν τον τρόπο στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το σύνολο των εργαζομένων στο «ΒσΣ» θα προσληφθεί μέσω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ.

 

Δες όλες τις θέσεις εργασίας ΕΔΩ!