ΑΣΕΠ: «Πράσινο φως» για νέες προσλήψεις στις Συγκοινωνίες – Αρχή με 166

Τον «δρόμο» για τις νέες προσλήψεις στις συγκοινωνίες «έδειξε» με δηλώσεις του (13/1) στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζης.

Μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως «δεν μπορεί στοιχειωδώς η χώρα να λειτουργήσει σε κρίσιμους τομείς όπως είναι οι δημόσιες υποδομές, όπως είναι οι αστικές συγκοινωνίες…αν δεν έχεις…τις δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να έχεις, την στελέχωση που πρέπει να έχεις».

Ο κ. Σπίρτζης εξήγησε ότι δεν έχουν καλυφθεί -ακόμα- οι κρίσιμες ειδικότητες που χρειάζονται, ενώ «η χώρα έχει πέσει κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης σε σχέση με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων». Ο υπουργός εξήγγειλε για τις νέες προσλήψεις: «ότι θα πάρουμε, έχουμε ανάγκη να πάρουμε γιατρούς, δασκάλους, οδηγούς… οδηγούς στα λεωφορεία…».

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΑ, κ. Τάσου Ταστάνη, ο οργανισμός αναμένει το προσεχές διάστημα να πάρει το “πράσινο” φως για την αποστολή προκήρυξης 166 θέσεων στο ΑΣΕΠ.

Όσοι επιλεγούν θα υπογράψουν σύμβαση, διάρκειας 8 μηνών. Με βάση τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία οι θέσεις αφορούν στην πλειοψηφία τους αποφοίτους Λυκείου, ενώ διατίθενται θέσεις και για διοικητικούς των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, αυτό το οποίο φαίνεται να επείγει την διοίκηση του ΟΑΣΑ είναι η ενίσχυση των μέσων με οδηγούς και τεχνίτες σε μόνιμες θέσεις.

Για την πρόσληψη των μονίμων υπαλλήλων θα ακολουθήσουν διαδοχικές προκηρύξεις, αφού πρώτα ξεκινήσει η διαδικασία για την επιλογή του εποχικού προσωπικού (166 θέσεις).

 

Δες όλες τις θέσεις εργασίας ΕΔΩ!