ΑΣΕΠ: Προσλήψεις-εξπρές στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Στη Βουλή εισήλθε απόφαση που ανοίγει το δρόμο για την πρόσληψη νέου προσωπικού στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Το άρθρο 55 του νομοσχεδίου με τίτλο «κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις» ρυθμίζει θέματα προσλήψεων – ”εξπρές” εξειδικευμένου προσωπικού στο φορέα.

Όπως δήλωναν στελέχη της ΕΑΒ στο workenter από τον Οκτώβριο, ήταν ειλημμένη απόφαση να ακολουθήσουν και νέοι διαγωνισμοί για την πρόσληψη μόνιμου και εποχικού προσωπικού.

Τότε οι υπηρεσιακοί παράγοντες τόνιζαν χαρακτηριστικά πως “θέλουμε νέο προσωπικό, θα υπάρξουν και άλλες προκηρύξεις” και πως “γνωρίζουμε ως εταιρεία ότι διαθέτουμε προτεραιότητα για την κάλυψη κενών με νέους υπαλλήλους. Ωστόσο, για να εκδοθούν οι επόμενοι διαγωνισμοί θα πρέπει να υπάρξουν οι σχετικές αποφάσεις”.

Άμεση ενίσχυση για τα F-16

Η έκδοση όλων των προκηρύξεων, από τις αρχές του 2019 έως και την σημερινή (25/9), έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τη δυνατότητα παράτασης συμβάσεων μέχρι και τα 5 έτη, με την ΕΑΒ να εστιάζει κυρίως στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 που έχει αναλάβει σε συνεργασία με την κατασκευάστρια αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin.

Η τελευταία προκήρυξη που εκδόθηκε για την ΕΑΒ, εντός του 2019, αφορούσε συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου 91 ατόμων. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ΕΑΒ. Ενδεικτικά, στο τέλος του 2008, το ανθρώπινο δυναμικό ανερχόταν στους 2.587 υπαλλήλους και στα τέλη του 2017 στους 1.390.

Σε σχέση με τις ειδικότητες που θα ζητηθούν, το στέλεχος της ΕΑΒ μας ανέφερε ότι θα προβλέπονται θέσεις για τα “κλασσικά” επαγγέλματα που συνδεόνται με την εταιρεία (διοικητικοί, μηχανικοί, τεχνικοί, εργάτες).

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση εδώ

Ελάτε στη μεγαλύτερη σελίδα με αγγελίες εργασίας σε Ελλάδα και Κύπρο