ΑΣΕΠ: Στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο – Στο ”κάδρο” η 3Κ

Στη Βουλή εισέρχεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τις αλλαγές στις προκηρύξεις, μέσω ΑΣΕΠ, με τις αρμόδιες επιτροπές να έχουν ολοκληρώσει από χθες Τετάρτη (23/1) τις διαδικασίες διαβούλευσης των σχετικών άρθρων.

Με τροποποίηση – ”εξπρές” της υπουργού, κας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επί του άρθρου του νομοσχεδίου που αφορά την κατάθεση δικαιολογητικών από τους υποψηφίους (άρθρο 8), παρέχεται η δυνατότητα στο ΑΣΕΠ να ζητά -αιτιολογημένα- κατάθεση περισσότερων δικαιολογητικών για επερχόμενες προκηρύξεις.

Υπό την ”σκιά” της κατάθεσης λαθεμένων δικαιολογητικών της 3Κ/2018, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, ζήτησε με διοικητικό αίτημα την αλλαγή στο άρθρο, το οποίο προέβλεπε να καταθέτουν δικαιολογητικά οι υποψήφιοι που αντιστοιχούν στον αριθµό του συνόλου των θέσεων που προκηρύχθηκαν, προσαυξημένο κατά το ήμισυ (50%).

Σε κάθε περίπτωση οι προσωρινοί πίνακες θα αναρτώνται  αφού έχει προηγηθεί έλεγχος των αντίστοιχων δικαιολογητικών.

Η τροποποίηση έρχεται να πατήσει πάνω στα δεδομένα της 3Κ/2018 όπου, περίπου, το 64,5% των προσωρινά διοριστέων (5.267 υποψήφιοι) βρίσκονται εκτός οριστικών πινάκων, διότι τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν ήταν λανθασμένα ή δεν πιστοποιούσαν τις ιδιότητες που επικαλούνταν.

Πάντως, σημειώστε, ότι σε σχέση με τις λαθεμένες ιδιότητες που δήλωσαν αρκετοί προσωρινά διοριστέοι, αρκετοί είναι αυτοί διατηρούν θέση ψηλά στον πίνακα κατάταξης χάνοντας όμως το μπόνους της ειδικής εμπειρίας.

 

Δες όλες τις θέσεις εργασίας ΕΔΩ!