Ελλάδα: Αναστέλλεται η λειτουργία σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς

Ελλάδα: Αναστέλλεται η λειτουργία σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς

Την αναστολή της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής και προστασίας έναντι του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου η αρμόδια υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

«Μετά τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στη λειτουργία των δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ανοικτές θα παραμείνουν μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι η συνέχιση της λειτουργίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνει στο εξής με δύο τρόπους: μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και μέσω της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Εκπαιδευτική τηλεόραση
Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από τη Δευτέρα το πρωί μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας της ΕΤ2 με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του δημοτικού.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, αύριο η ΕΡΤ θα ανακοινώσει το αναλυτικά το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής τηλεόρασης ανάλογα με τις τάξεις.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η έναρξη της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά την επίσημη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.

Σημειώνετι ότι η τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιείται μεσημεριανές ώρες. Σύμφωνα με την υπουργό, αυτό προκρίθηκε για δύο λόγους:

α) Για να διευκολυνθούν οι οικογένειες που έχουν μεγαλύτερα παιδιά και όπου όλοι κάνουν χρήση υπολογιστών, φορητών και μη

β) Για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση και άρα η επιβάρυνση από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους του δικτύου παροχής internet.

 

Πηγή: CNN Greece