Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης 10.000 ανέργων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υλοποίηση του νέου πλάνου αξιοποίησης θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ.

Το πρώτο πρόγραμμα που θα εκδοθεί από τον Οργανισμό σε άμεσο χρόνο, βάζει στο ”στόχαστρο” τον τομέα της ενίσχυσης της δημιουργίας μικρών επιχειρήσεων από ανέργους και την αυτοαπασχόληση.

Σημειώστε:

Σύμφωνα με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κυρία Μαρία Καραμεσίνη, νέος στόχος του ΟΑΕΔ θα είναι η μεγιστοποίηση του αριθμού των ανέργων που προσανατολίζονται στην αυτοαπασχόληση ως επιλογή, μέσα σε μία αγορά εργασίας που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να εξασφαλίσει θέσεις μισθωτής απασχόλησης για όλους
Για τη νέα δράση θα ενισχυθούν -συνολικά- 10.000 άνεργοι, ηλικίας 18 – 66 ετών
Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, πρόκειται να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία και θα καθορίζει το πλαίσιο υλοποίησης του νέου προγράμματος. Παρότι είναι πρόθεση του ΟΑΕΔ η έκδοση της εν λόγω Δράσης πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η διαδικασία ενδέχεται να μετατεθεί μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, γεγονός που ενισχύεται από την καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ για την κοινωφελή
Στο πρόγραμμα εντάσσονται άνεργοι ηλικίας από 18 έως 66 ετών, αλλά και άνεργοι που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και την οποία διέκοψαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Τα ποσά που θα καταβληθούν θα αγγίζουν τα:

12.000 ευρώ για ατομικές επιχειρήσεις ή μέλη εταιρειών με ποσοστό πάνω από 51%
9.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/2 του εταιρικού κεφαλαίου
8.000 ευρώ για όσους είναι μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου
Το νέο πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 12 μηνών, ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να διατηρήσουν την επιχείρηση τρεις μήνες μετά το τέλος του προγράμματος επιχορήγησης.

Η διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα έχει τρία στάδια, την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, την αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων και τέλος, την υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Τα ποσά θα καταβληθούνσε τρεις δόσεις, ενώ οι αιτήσεις θα πραγματοποιούνται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (oaed.gr).

 

Βρείτε τη θέση εργασίας που αναζητάτε σε Ελλάδα και Κύπρο εδώ