Οι πολλές ώρες εργασίας αυξάνουν τον κίνδυνο δεύτερου εμφράγματος

Άνθρωποι που επιστρέφουν στη δουλειά τους έπειτα από έμφραγμα και εργάζονται πολλές ώρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να το πάθουν ξανά, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε στον Καναδά, άνθρωποι που εργάζονται περισσότερες από 55 ώρες την εβδομάδα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν δεύτερο έμφραγμα σε σύγκριση με εκείνους που μετά την επάνοδο στη δουλειά τους εργάζονται 35-40 ώρες εβδομαδιαίως.

Η πιθανότητα δεύτερου επεισοδίου είναι μεγαλύτερη για τους άνδρες και τις γυναίκες που κάνουν δουλειά με ιδιαίτερο στρες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ξαβιέ Τριντέλ του Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Λαβάλ του Κεμπέκ, ανέλυσαν στοιχεία για 967 ασθενείς σε 30 νοσοκομεία, οι οποίοι είχαν ιστορικό εμφράγματος και ήταν έως 60 ετών.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης το 22% έπαθε δεύτερο έμφραγμα. Διαπιστώθηκε ότι οι πολλές ώρες εργασίας (άνω των 55) σχετίζονταν με περίπου διπλάσια αύξηση του κινδύνου δεύτερου εμφράγματος.

Τα στοιχεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας δείχνουν ότι περίπου ο ένας στους πέντε εργαζόμενους, παγκοσμίως, δουλεύει περισσότερες από 48 ώρες την εβδομάδα. Οι άνδρες είναι πιθανότερο να εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες από ό,τι οι γυναίκες (11% έναντι 2%).

 

Πηγή: lifo.gr