Η νέα διαδικασία για 4.500 μόνιμους διορισμούς

Δυναμική ”πίεση” για συνέχιση των διαδικασιών προσλήψεων μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, παρά την απαγόρευση λόγω εθνικών εκλογών, εξακολουθεί να θέτει επί τάπητος το υπουργείο Παιδείας.

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, για το αίτημα εξαίρεσης που τέθηκε στο ΣτΕ, η υφυπουργός του αρμόδιου υπουργείου τοποθετήθηκε για το θέμα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τονίζοντας πως ενώ έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση των δικαιολογητικών για τους εκπαιδευτικούς, η προεκλογική περίοδος ”μπλόκαρε” την κατάθεση για το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Η κυρία Τζούφη υπογράμμισε ότι το υπ. Παιδείας ζήτησε «να υπάρξει εξαίρεση για να ολοκληρωθεί η κατάθεση των χαρτιών και προφανώς η επόμενη διαδικασία θα γίνει μετά τις εκλογές». Ταυτόχρονα, δήλωσε πως «αυτό που ζητήσαμε είναι να ανοίξει ο ΑΣΕΠ και τη δυνατότητα της κατάθεσης των χαρτιών για τη γενική εκπαίδευση, για τις επόμενες θέσεις που θα πάνε για το 2020 και το 2021, αφού εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που προϋπολογίζει αυτές τις θέσεις και που τις έχει πολύ μεγάλη ανάγκη η εκπαίδευση».

Σημειώστε τα εξής δεδομένα:

Οι προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής που ”πάγωσαν” φέρουν αρίθμηση 4ΕΑ/2019 και 5ΕΑ/2019
Το ΑΣΕΠ εξέδωσε προσφάτως αποκαλυπτικό έγγραφο για τους διαγωνισμούς που συνεχίζει να επεξεργάζεται. Στις ομάδες Συμβούλων που απασχολούνται στην επεξεργασία, εντοπίζονται και οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής (και για τους δύο διαγωνισμούς) κανονικά ολοκληρωνόταν αύριο, 21 Ιουνίου. Σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει το αίτημα του υπουργείου Παιδείας, η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις τυπικές διαδικασίες, για το υπόλοιπο των ημερών, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

 

Διαβάστε εδώ τον πλήρη οδηγό του ΑΣΕΠ για τις ενστάσεις

Βρείτε τη θέση εργασίας που σας ταιριάζει σε Ελλάδα και Κύπρο εδώ