ΟΑΕΔ: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 15.000 ανέργους

Την υλοποίηση μιας σειράς προγραμμάτων απασχόλησης για 15.000 νέους επιστήμονες και πτυχιούχους έως 30 ετών, ανακοίνωσε σε συνέντευξή της η υπ. Εργασίας.

Το νέο πρόγραμμα, αναμένεται να υλοποιηθεί από κοινού με τον ΟΑΕΔ και θα προσφέρει πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στόχος του υπουργείου είναι η άμεση καταπολέμηση του brain drain, μέσω μιας σειράς δράσεων που θα στοχεύουν στους νέους και θα παρέχουν κίνητρα να επιστρέψουν στη χώρα.

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα στην ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών και αφορά υποψηφίους έως 30 ετών. Οι αμοιβές πρόκειται να είναι σημαντικά ανώτερες του κατώτατου μισθού.

Σε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) τον Μάιο, η κ. Αχτσιόγλου δήλωνε πως η σχετική πρόσκληση βρίσκεται σε τελικό στάδιο υλοποίησης, ενώ έχει ήδη αποσταλεί σχετική πρόσκληση προς όλους τους φορείς, για να καταγράψουν τις ανάγκες τους στην υλοποίηση τέτοιων συγκεκριμένων έργων και προγραμμάτων.