Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για το Επίδομα Θέρμανσης;

Έως και το τέλος του χρόνου θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους που συγκεντρώνουν όλα τα απαραίτητα κριτήρια, όπως ορίζει η υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι το ποσό του επιδόματος κυμαίνεται από 64 έως 350 ευρώ και για να το λάβει κάποιος αρκεί να αγοράσει πετρέλαιο το οποίο αντιστοιχεί σε μικρότερο ποσό κατά 65% – 70% σε σχέση με πέρυσι.

Φέτος το ποσό του επιδόματος που θα εισπράξουν οι ωφελούμενοι θα αντιστοιχεί στο 50% της αξίας του πετρελαίου θέρμανσης που θα έχουν προμηθευτεί.

Για παράδειγμα πέρυσι ένας άγαμος για να πάρει 160 ευρώ επίδομα θα έπρεπε να δαπανήσει 1.040 ευρώ για να αγοράσει 1.000 λίτρα πετρέλαιο. Φέτος θα πρέπει να δαπανήσει 360 ευρώ και να αγοράσει 345 λίτρα.

Επιπλέον, φέτος οι δικαιούχοι που βαρύνονται με ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα παιδιά θα λάβουν το επίδομα προσαυξημένο κατά 10% για κάθε παιδί. Παράλληλα όσοι κατοικούν σε ορεινούς Δήμους που ανήκουν στους νομούς Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας θα λάβουν πρόσθετο επίδομα, ενώ όσοι κατοικούν σε ορεινές κοινότητες που ανήκουν σε Δήμους μη ορεινούς, θα λάβουν επίδομα υψηλότερο κατά 20%, όπως προβλέπεται για τους ορεινούς Δήμους.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών ένας άγαμος μπορεί να λάβει επίδομα από 64 έως 250 ευρώ, ένας έγγαμος με 1 παιδί από 70 έως 275 ευρώ, με δύο παιδιά από 77 έως 300 ευρώ με 3 παιδιά από 83 έως 325 ευρώ και με 4 παιδιά από 90 έως 350 ευρώ.

Για να λάβει κάποιος το επίδομα θα πρέπει να κάνει την αίτησή του στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που θα έχει ανοίξει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, ενώ οι αιτήσεις πρέπει να γίνουν έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Βρείτε τη θέση εργασίας που σας ταιριάζει σε Ελλάδα και Κύπρο εδώ