Πότε και σε ποιους θα καταβληθεί το Επίδομα Θέρμανσης;

Νωρίτερα θα καταβληθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης προκειμένου να βοηθηθούν στα ευάλωτα νοικοκυριά. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει το επίδομα συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2020.

Το επίδομα θα χορηγηθεί προκαταβολικά, μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα νοικοκυριά.

Τα ποσά ανά γεωγραφική ζώνη

Για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα ίσο με:

250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α
180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β
110 ευρώ στη ζώνη Γ
80 ευρώ στη ζώνη Δ
Σημειώστε ότι, το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Ωστόσο, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ. Παράλληλα, μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες.

Οι γεωγραφικές ζώνες προσδιορίζονται ως εξής:

ΖΩΝΗ Α: Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας.
ΖΩΝΗ Β: Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής.
ΖΩΝΗ Γ: Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου.
ΖΩΝΗ Δ: Νομοί Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.

Πηγή: workenter.gr

Βρείτε τη θέση εργασίας που αναζητάτε σε Ελλάδα και Κύπρο εδώ