Ψηφιοποιημένη Σύνταξη: Τι αλλαγές έρχονται;

Οι βάσεις για το σύστημα της ψηφιοποιημένης σύνταξης θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών με την συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι υπουργοί θα συζητήσουν θέματα που αφορούν την διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος.

Ειδικότερα αναμένεται πλέον σε όλα τα έγγραφα των ασφαλισμένων που απαιτούνται για συναλλαγές με τον δημόσιο να αναγράφεται ο ΑΜΚΑ προκειμένου με τον αριθμό αυτόν να μπορούν να γίνονται διασταυρώσεις και να γίνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

Έτσι θα μπορέσει στην συνέχεια να εφαρμοστεί και η ψηφιοποιημένη σύνταξη με την ενεργοποίηση όλων των ηλεκτρονικών εφαρμογών που τέθηκαν σε αδράνεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας το πληροφοριακό σύστημα «Άτλας» για την πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή του ασφαλιστικού βίου των πολιτών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι τον Ιούνιο του 2020 να εφαρμοστεί η ψηφιοποιημένη σύνταξη για το 37% των ασφαλισμένων, ενώ σε λιγότερο από δυο χρόνια θα απαιτούνται μόλις 3 μήνες για την έκδοση όλων των συντάξεων.

Η λειτουργία των δυο ασφαλιστικών οργανισμών θα στηρίζεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονικές εφαρμογές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μάλιστα στον ηλεκτρονικό ασφαλιστικό του βίο θα έχει πρόσβαση κάθε πολίτης. Η ολοκλήρωση του συστήματος θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα «όχι» μεγαλύτερο του ενός χρόνου. Πρακτικά θα σημαίνει την πλήρη ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας του κάθε ασφαλισμένου της χώρας και άρα την συντόμευση του χρόνου απονομής των συντάξεων εντός τριμήνου.

Ελάτε στη μεγαλύτερη σελίδα με αγγελίες εργασίας σε Ελλάδα και Κύπρο