Ρύθμιση Οφειλών: Η συνολική μείωση θα φτάνει το 70%- Ποιοι θα ενταχθούν

«Η ρύθμιση των 120 δόσεων θα γίνει τον Μάρτιο και θα προβλέπει ένα γενναίο κούρεμα οφειλών, τόσο της αρχικής οφειλής όσο και των προσαυξήσεων, που θα ελαφρύνει σημαντικά τους ελεύθερους επαγγελματίες» δήλωσε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος στο news24/7 στους 88,6.

Ο Τ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «η συνολική μείωση θα φτάνει το 70%, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και τις προσαυξήσεις».

Όπως σημείωσε ο Υφυπουργός:

– «Το Μάρτιο θα είμαστε σε θέση να θέσουμε σε εφαρμογή τη ρύθμιση η οποία θα γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, με τρία απλά βήματα και το πάτημα ενός κουμπιού».

– «Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν, δυνητικά, 550.000  ελεύθεροι επαγγελματίες, 22.000 επιστήμονες και 350.000 αγρότες που έχουν συνολικές οφειλές 16 δις ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια, όταν επιβάλλονταν υπέρογκες εισφορές και έμπαιναν τα λουκέτα».

– Επιπλέον, όπως είπε, «θα δοθεί η δυνατότητα να λάβουν σύνταξη 80.000 εγκλωβισμένοι  που έχουν τις προϋποθέσεις να συνταξιοδοτηθούν, αλλά, δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη   λόγω οφειλών. Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι δεν είναι στο όριο για συνταξιοδότηση».

«Ρυθμίζοντας τις οφειλές τους θα απαλλαγούν απο τον βραχνά του χρέους και θα δρομολογήσουν το δικαίωμα για λήψη σύνταξης, ανάλογα με τις εισφορές που έχουν καταβάλει». «Η ελάφρυνση είναι ένα πλεονέκτημα που θα έχει θετική επίδραση, ειδικά  στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», κατέληξε.

Δες όλες τις θέσεις εργασίας ΕΔΩ!