Θεσσαλονίκη: Πατσατζίδικο ζητά 800.000 ευρώ από τέσσερις διανομείς για… δυσφήμιση!

Το ποσό των 800.000 ευρώ διεκδικεί από τέσσερις διανομείς, με αγωγή που κατέθεσε, εστιατόριο-πατσατζίδικο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων «η εργοδοσία ζητά συνολικά 800.000 ευρώ από τέσσερις διανομείς με αγωγή που κατέθεσε για δυσφήμιση».

Μάλιστα, η Επιτροπή καταγγέλλει πως η εργοδοσία του πατσατζίδικου «συνεχίζει να προκαλεί και ζητάει τα φιλοδωρήματα και το νερό που πίνουν οι διανομείς να συνυπολογίζονται ως μέρος του μισθού τους».

«Με αυτό τον τρόπο θέλουν να φιμώσουν τους εργαζομένους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, το Συνδικάτο μας και τον συνδικαλισμό (…) μα σταματήσουν τη δράση και τους αγώνες της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων που αγωνίζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για να οργανώσεις τους διανομείς, να αναδείξει, να καταγγείλει και να βάλει τέλος στις άθλιες και μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας με τις οποίες εργαζόμαστε», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Σηκώσαμε το κεφάλι και δεν φοβόμαστε. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα και θα τα αναδεικνύουμε» διαμηνύει η Επιτροπή.

Παράλληλα οι διανομείς απαιτούν «την παραδειγματική τιμωρία όσων εργοδοτών παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία».

«Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι! Ο αγώνας συνεχίζεται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων κατήγγειλε δύο θανάτους ντελιβεράδων τον τελευταίο μήνα, ενός 19χρονου στη Θεσσαλονίκη και ενός 24χρονου στην Αττική.

Βρείτε αγγελίες εργασίας στην Eλλάδα.