Ο “βασιλιάς των αργόμισθων”: Έλειπε 15 χρόνια από τη δουλειά του!

Ενας δημόσιος υπάλληλος που περιγράφεται ως ο «βασιλιάς των αργόμισθων» από τον ιταλικό Τύπο λέγεται ότι έσπασε το εθνικό ρεκόρ επειδή φέρεται να έλειπε από την εργασία του για 15 χρόνια.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο εν λόγω υπάλληλος νοσοκομείου εξακολουθούσε να λαμβάνει μισθούς συνολικού ύψους 538.000 ευρώ παρά το γεγονός ότι δεν είχε πατήσει το πόδι του στο νοσοκομείο Pugliese Ciaccio, στην πόλη Καταντζάρο της Καλαβρίας, από το 2005.

Τώρα, σε ηλικία 67 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατάχρηση υπηρεσίας, πλαστογραφία και εκβιασμό. Εξι διευθυντές ερευνώνται επίσης με την υποψία ότι έπαιξαν ρόλο στην υπόθεση της αργομισθίας – ένα φαινόμενο ιδιαίτερα έντονο στον δημόσιο τομέα της Ιταλίας.

Σε μια έρευνα με κωδικό όνομα «μερική απασχόληση», η αστυνομία συγκέντρωσε τα αποδεικτικά στοιχεία από τα αρχεία παρουσιών και μισθών καθώς και από δηλώσεις μαρτύρων και συναδέλφων. Το 2005, ο άνδρας αυτός φέρεται να είχε απειλήσει την διευθύντρια του νοσοκομείου ώστε να την εμποδίσει από το να υποβάλει πειθαρχική αναφορά εναντίον του.

Η διευθύντρια στη συνέχεια βγήκε στη σύνταξη και η τακτική του συνεχίστηκε κανονικά, επειδή η παρουσία του δεν ελέγχθηκε ποτέ από τον διάδοχο διευθυντή ή από το τμήμα ανθρώπινων πόρων, ανέφερε η αστυνομία.

Το 2016 η κυβέρνηση αυστηροποίησε τον σχετικό νόμο, αφού αρκετές αστυνομικές έρευνες αποκάλυψαν πόσο ανεξέλεγκτη ήταν η κατάσταση αυτή σε όλο τον δημόσιο τομέα.

Σε μια έρευνα, μάλιστα, η αστυνομία χρησιμοποίησε μυστικές κάμερες παρακολούθησης για να παγιδεύσει 35 εργαζόμενους στο δημαρχείο του Σαν Ρέμο που εξαπατούσαν το σύστημα για τουλάχιστον δύο χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν οι σύζυγοι δύο εξ αυτών επειδή χτυπούσαν κάρτες αντ’αυτών ενώ ενώ άλλα μέλη του προσωπικού βρίσκονταν για κανό, ψώνια ή έξω με φίλους εν ώρα… εργασίας.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας αξιωματικός της τροχαίας που ζούσε στο ίδιο κτίριο στο οποίο δούλευε, καταγράφηκε να χτυπάει κάρτα με το εσώρουχό του πριν επιστρέψει στο κρεβάτι.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Πηγή: huffingtonpost.gr