“Βοήθεια στο Σπίτι”: Τα νέα δεδομένα για τις 3.250 προσλήψεις

Νέα δεδομένα για την προκήρυξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» φέρνει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας, ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των δήμων που συμμετέχουν στην διαδικασία κατάρτισης μόνιμων θέσεων έως και τις 30 Απριλίου, αντί της προθεσμίας που έληγε τέλος Μαρτίου (31/3).

Σημειώστε:

Ο λόγος της παράτασης έχει να κάνει με ειδική πρόβλεψη, στην τροπολογία, του υπ. Εσωτερικών για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους
Σύμφωνα με την τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα στους συγκεκριμένους δήμους να προβλέψουν στην τροποποίηση των καταστατικών τους 14 επιπλέον θέσεις μέσα στο οργανόγραμμά τους. Συγκεκριμένα όσες θέσεις ήταν ”ενεργές” προ διάταξης (σύμβαση με ΕΕΤΑΑ), παραμένουν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται με αίτημα νέες
voitheia_sto_spiti.png

Παράταση λόγω της ειδικής πρόβλεψης για νησιωτικούς δήμους
Φαίνεται ουσιαστικά ότι το αρμόδιο υπουργείο επιχειρεί να βάλει ”ανάχωμα” στην παράλειψη της εντοπιότητας στην επικείμενη προκήρυξη για 3.250 μόνιμες προσλήψεις, καθώς η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι όσοι παρέχουν υπηρεσίες σε παραμεθόριες περιοχές δεν θα έχουν ειδική μοριοδότηση, τουλάχιστον όχι τέτοια, που να καλύπτει αυτήν της ειδικής εμπειρίας.

 

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία εδώ

Βρείτε τη θέση εργασίας που σας ταιριάζει σε Ελλάδα και Κύπρο εδώ