Υπουργείο Υγείας: Οι εξελίξεις για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία

ξελίξεις καταγράφονται στο… μέτωπο του λοιπού επικουρικού προσωπικού.

Όπως δηλώνει διοικήτρια Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), “οι ανακοινώσεις για την πρόσληψη νέου προσωπικού μπορεί να εκδοθούν Νοέμβριο ή Δεκέμβριο και πάντως εντός του 2019”.

Η εκτίμηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με έναν πρώϊμο προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας, ο οποίος τοποθετούσε την ενεργοποίηση της πλατφόρμας αιτήσεων ακόμη και τον Ιανουάριο.

Όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα, σε πρώτη φάση θα εκδοθεί ανακοίνωση υπό τύπο προκήρυξης. Η ανακοίνωση αυτή θα δημοσιευτεί στη διεύθυνση https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/.

Αμέσως μετά θα οριστεί σαφές χρονοδιάγραμμα προθεσμιών με νέα ανακοίνωση – αν αυτό δεν έχει συμβεί στην πρώτη ανακοίνωση.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι οι υποψήφιοι νοσηλευτικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων, πλην ιατρών.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια ΥΠΕ μεγάλο ρόλο για τον αριθμό των προσληφθέντων παίζουν οι πιστώσεις: “Αν μία ΥΠΕ, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, θέλει 5-10 άτομα, τότε μπορεί να τα καλύψει από υπόλοιπα πιστώσεων”.

“Αν όμως μία ΥΠΕ θέλει πολλά περισσότερα άτομα τότε θα πρέπει να αναμένει τη ψήφιση του νέου προϋπολογισμού (τον Ιανουάριο) ώστε να λάβει χρηματοδότηση”.

“Ούτως ή άλλως”, σημειώνει η πηγή μας, “οι προσλήψεις δεν γίνονται αμέσως”.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναμένουν την έκδοση της προκήρυξης ή τη δημοσίευση των σχετικών ανακοινώσεων για να δουν τις κρίσιμες λεπτομέρειες.

Μία αυτές τις λεπτομέρειες είναι -για παράδειγμα- αν θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι υποψήφιοι για περισσότερες από μία ΥΠΕ.

Διότι το μεγάλο μειονέκτημα της διαδικασίας είναι ότι ο υποψήφιος δεν γνωρίζει εκ των προτέρων αν η ειδικότητά του θα ζητηθεί τελικώς από την ΥΠΕ στην οποία υπέβαλε ηλεκτρονική αίτηση.

Ελάτε στη μεγαλύτερη σελίδα με αγγελίες εργασίας σε Ελλάδα και Κύπρο