Υπουργείο Υγείας: Σχεδιασμός για 2.500 προσλήψεις σε ΕΚΑΒ-Νοσοκομεία

Εντολή για την επιτάχυνση των 2.500 μονίμων προσλήψεων στα νοσοκομεία έδωσε ο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ατζέντα του αρμόδιου υπουργού, κ. Βασίλη Κικίλια και της κυβέρνησης, εμπεριείχε μεταξύ άλλων παρεμβάσεις αναβάθμισης στα νοσοκομεία, την οργανωτική αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ και το επικείμενο νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία.

Στον επίσημο απολογισμό της περιόδου Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2019, εντάχθηκαν ο προγραμματισμός προσλήψεων και η στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η οργανωτική αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, θεσμοθετείται η απλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης των γιατρών του ΕΣΥ, με μείωση του απαιτούμενου χρόνου από 18 μήνες, σε 5 μήνες.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση πλέον «ανεβάζει» τις μόνιμες προσλήψεις που έλαβαν έγκριση στις 1.500 θέσεις λοιπού προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων (43% Νοσηλευτικό προσωπικό) σε όλους τους φορείς του υπουργείου Υγείας μέσω ΑΣΕΠ και 950 θέσεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού και 50 θέσεις νοσηλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν εγκριθεί 50 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ για την ειδικότητα πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Αθήνας ενώ η τελευταία έγκριση του υπ. Υγείας προέβλεπε την κατανομή 1.300 θέσεων στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, ως εξής:

1η ΥΠΕ: 270, 2η ΥΠΕ: 270, 3η ΥΠΕ: 150, 4η ΥΠΕ: 170, 5η ΥΠΕ: 130, 6η ΥΠΕ: 180, 7η ΥΠΕ: 130
Με βάση τον προγραμματισμό, είναι δεδομένο ότι ένα τμήμα των αναγκών θα καλυφθεί με τους 1.116 επιτυχόντες της προκήρυξης 2Κ/2019.

Ελάτε στη μεγαλύτερη σελίδα με αγγελίες εργασίας σε Ελλάδα και Κύπρο